Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Miljö- och människorättsaktivism i Latinamerika (distans)

Ett krympande civilsamhälle i demokratins skugga - en studiecirkel om mänskliga rättigheter i Latinamerika

Krisen i Venezuela och Donald Trumps planer på att bygga en mur mot Mexiko har bidragit till att rikta mediernas strålkastarljus mot Latinamerika. Men i omvärldens döda vinkel avrättas miljö- och människorättsaktivister systematiskt.

Denna studiecirkel syftar till att belysa de bakomliggande faktorerna till det eskalerade våldet mot miljö- och människorättsaktivister i regionen. Utifrån ett systemkritiskt perspektiv vill vi öppna för en dialog om dagens utvecklingsparadigm och hur det bidrar till att minska utrymmet för civilsamhället, inte bara i Latinamerika utan globalt. Målet är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och kampen för hållbar utveckling i regionen, samt bidra till att stärka engagemanget för globala rättvisefrågor.

Denna studiecirkel görs i samarbete med Latinamerikagrupperna.

Upplägg
Föreläsare från Latinamerikagrupperna medverkar vid sammankomsterna.

Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cirkelledare är Oscar Barajas Rojas, föreningssamordnare på Latinamerikagrupperna och erfaren workshopledare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477502
Startdatum
17 september 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
19
Medarrangör
Latinamerikagrupperna
Plats
Distans på nätet
Pris
450 kr
Cirkelledare
Oscar Barajas Rojas
Anmäl dig