Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Public Speaking and Presentation Techniques in English

Den här kursen är en introduktion för att utveckla din förmåga att presentera och tala offentligt.

Det här är en kreativ och utvecklande kurs för att utveckla din förmåga att tala inför människor. Kursen omfattar teoretiska såväl som praktiska moment för att du ska bli en så bra talare som möjligt. Kursens teoretiska moment kommer att gå ut på att analysera exempel på presentationer och tal för att på så sätt lära sig tekniker och metoder som du sedan kan använda själv. Du får öva praktiskt genom att genomföra två presentationer under kursens gång och tillsammans hjälps gruppen åt att utvecklas genom feedback och gemensam analys. På detta sätt får du en övergripande inblick i presentationsteknik samtidigt som du får insikt i hur du själv agerar i tal inför folk.

Kursens talade språk är engelska, men metoderna och teknikerna som du lär dig under kursen kan såklart appliceras på vilket språk som helst. Nivån på engelska är B2. Varför inte ta tillfället i akt att både utveckla dina kunskaper i engelska och din retoriska förmåga?

Kursen kommer att ta upp följande moment:

 • Hur du bemöter scenskräck
 • Hur du repeterar en presentation på bästa sätt
 • Variation i tonläge och tempo
 • Visuellkommunikation
 • Kroppsspråk
 • Spontana presentationer
 • Hur du är en övertygande och inspirerande talare

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

B2
Jag kan förstå längre framställningar samt följa med i mer komplicerad argumentation. Jag samtalar och kommunicerar i stort sett utan problem.

Upplägg
Kursen är 6 tillfällen om 90 minuter vardera.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
481557
Startdatum
24 februari 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
12
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
925 kr
Anmäl dig