Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Birminghamskolan: Kulturstudiernas födelse

Under 50- och 60-talen växte ett nytt sätt att tänka på och analysera kultur fram i England. Genom att kombinera marxistiska utgångspunkter med etnografi, konstteori, semiotik och kritisk teori skapade den så kallade Birminghamskolan en förståelse av kultur som något som uppstår ur och ger uttryck åt politiska och ekonomiska konflikter, makt och motstånd, klass, ras, kön och sexualitet. Under de decennier som gått har den här traditionen på djupet format hur vi ser på och diskuterar nästan alla slags kulturella uttryck – från klassisk musik till tv-serier, från mode till fotboll.

I den här cirkeln läser vi klassiska texter av skolans förgrundsgestalter som Stuart Hall, EP Thompson och Raymond Williams, och använder dem för att diskutera hur vi kan se på kultur, samhälle och makt idag.

I samarbete med Centrum för marxistiska samhällsstudier.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
465799
Startdatum
12 november 2019
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
18
Plats
ABF-Huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
600 kr
Anmäl dig