Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Jämställdhetshistoria (distans)

Nu har du chansen att följa med på en resa genom 1900-talets svenska jämställdhetshistoria.

Att räknas till ett av världens mest jämställda land är inte något som kommit gratis. Lagar och rättigheter som idag kan tyckas självklara är alla resultat av många människors kamp, och många gånger omstridda och hårt debatterade politiska beslut.

Träffarna fokuserar på teman som arbetsliv, demokrati, föräldraskap, sexualitet och relationer och utgår alla från politiska reformer, framförallt under 1900-talet, som på olika sätt varit steg på vägen dit vi är idag. Med utgångspunkt i historien och våra egna berättelser blickar vi sedan framåt och samtalar kring de utmaningar som fortfarande återstår.

Denna studiecirkel görs i samarbete med Fredrika Bremer-förbundet.

OBS. varannan vecka.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via Teams på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cirkelledare från Fredrika Bremer-förbundet.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
481527
Startdatum
09 mars 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:00–19:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
18
Plats
Distans på nätet
Pris
450 kr
Anmäl dig