Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Vems är feminismen?

Lär dig mer om aktuella ämnen i den feministiska debatten!

Vem är feminismen egentligen är till för idag, och hur skulle en feministisk kamp skulle kunna se ut 2021? Vi utforskar det feministiska landskapet och rör oss mellan influencers, krav på intersektionalitet, sociala medie-debatter och konfliktlinjer och funderar tillsammans kring vilka som ingår i feminismen. Hur kan feminister alliera sig och samverka, och när och hur är det egentligen önskvärt? Genom fördjupning kring tre centrala områden: hbtq, antirasism, funktionalitet - undersöker vi vad feminismen kan handla om idag, och inte minst vem som kan bestämma det.

Upplägget:
Tillfälle 1: Feministiska landskap
Tillfälle 2: Hbtq
Tillfälle 3: Antirasism
Tillfälle 4: Funktionalitet
Tillfälle 5: Vägar framåt

Denna studiecirkel görs i samarbete med Feministiskt Initiativ Stockholm.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cirkelledare är Emelie Karinsdotter, verksamhetsledare på Feministiskt Initiativ Stockholm. 

Upplägg
Kursen är analog i första hand, men kan komma att övergå till distans om Folkhälsomyndigheten har särskilda rekommendationer för möten eller vuxenutbildning vid kursens aktuella datum.
I det fallet genomförs kursen via en digital plattform på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Fi Stockholms medlemmar får igen 50% av medlemsavgiften retroaktivt.  Deltagare får kontakta Fi Stockholm efter genomförd cirkel för denna möjlighet

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
480859
Startdatum
25 februari 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
17
Medarrangör
Feministiskt Initiativ Stockholm
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
450 kr
Cirkelledare
Emelie Karinsdotter
Anmäl dig