Hoppa till huvudinnehåll

Ojämlikheten (distans)

Sverige har de snabbast växande klyftorna i västvärlden. Vad beror det på, vad får det för konsekvenser och hur vänder vi utvecklingen? Lyssna på LO:s nya poddserie "Ojämlikheten" och delta på studiecirkeln.

LO:s jämlikhetsutredning i det lilla formatet

Poddserien Ojämlikheten bygger på LO:s stora jämlikhetsutredning. En lång rad underlagsrapporter och den drygt 200 sidor långa slutrapporten har komprimerats till åtta korta poddavsnitt. Syftet med Ojämlikheten är att fördjupa kunskaperna men också så frön till förändring. Kanske är du politiskt eller fackligt engagerad? I denna studiecirkel tar vi upp hur du i din förening, fackklubb eller ditt kompisgäng kan hjälpa till för att göra Sverige mer jämlikt.

Om jämlikhetsutredningen
På 1980-talet var Sverige ett av världens mest jämlika länder. Idag har vi de snabbast växande klyftorna i västvärlden. Det är bakgrunden till att LO:s kongress beslutade att tillsätta Jämlikhetsutredningen. Syftet var att beskriva ojämlikhetens framväxt och följder, förstå vad det är som driver den och att ta fram förslag på hur jämlikheten kan öka. Utredningen har tagit fram en lång rad underlagsrapporter, två program med konkreta förslag, en slutrapport och poddserien Ojämlikheten.

Upplägg
Cirkeln är på 16 studietimmar: 8 träffar à 2 studietimmar varje vecka.


Kursmaterial/Litteratur
Denna cirkel baseras på LO:s poddserie Ojämlikheten.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via Teams på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Denna cirkel leds av Ardalan Ghareh Chaie.

Kostnad
Studiecirkeln kostar inget, men om du uteblir utan att anmäla förhinder, debiterar vi dig 300 kronor.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
483827
Startdatum
06 maj 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
19
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Ardalan Ghareh Chaie
Anmäl dig