Hoppa till huvudinnehåll

Workshop: Jämställt föräldraskap (distans)

Tycker ni att det känns viktigt men svårt att leva jämställt i vardagen? Är ni eller ska ni bli förälder? Då kan ABF:s digitala workshop ”Jämställt föräldraskap” vara en hjälp på vägen!

Vi som utvecklat och leder workshopen är psykologer som vill bidra till att det blir enklare och mer lustfyllt för föräldrar att få till stånd mer jämställdhet i sin vardag. Något både barn och föräldrar vinner på! Vi vet att många utmaningar uppstår när första barnet kommer. I workshopen får ni hjälp att definiera vad jämställt föräldraskap betyder för er, hur ni kan omsätta det i konkreta handlingar i er vardag och hjälp att hantera de naturliga hinder som uppstår längs vägen. För att nå bestående förändring tar vi hjälp av psykologisk kunskap.

Studiematerialet är framtaget av Rebecca Grudin och Liria Ortiz, utifrån officiell statistik om jämställdhet, aktuella böcker och rapporter om jämställt föräldraskap och deras erfarenheter som psykologer särskilt kunniga på Acceptance and Commitment Training (ACT) och Motiverande samtal (MI). 

Upplägg:
 Deltagande i denna workshop i par, men registrera er anmälan per person, individuellt. Varmt välkomna! 

Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)

Om kursledarna:
Ida Mälarstig, är legitimerad psykolog arbetar till vardags på Ersta psykiatriska klinisk med psykologisk behandling för vårdpersonal. Hon går specialistutbildningen i klinisk psykologi och har ett nördigt intresse av både grundläggande inlärningsmekanismer och psykologisk behandling. 

Rebecca Grudin är legitimerad psykolog och doktorand vid Karolinska Institutet (psykologisk behandling via nätet för unga med depression). När hon väntade sitt första barn saknade hon själv en kurs om hur en kan leva jämställt även med barn i sin vardag, och i brist på en sådan snickrade hon ihop med Liria ihop en studiecirkel kring ämnet som gavs för första gången våren 2016.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477777
Startdatum
17 oktober 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
10
Plats
Distans på nätet
Pris
150 kr
Cirkelledare
Rebecca GrudinIda Mälarstig
Anmäl dig