Hoppa till huvudinnehåll

Workshop: Statslöshet – fokus på migration, kvinnor och barn (distans)

Vad innebär statslöshet?

UNHCR beräknar att det i världen finns mer än 10 miljoner statslösa människor som nekas en nationalitet och därmed i förlängningen också grundläggande mänskliga rättigheter. Vad innebär det mer konkret att vara statslös? Hur diskriminerar det och hur drabbar det människor, både i ”hemländer” men också människor på flykt. Varför är kvinnor och barn särskilt utsatta?

I samarbete med Svenska organisationen mot statslöshet.

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Jehna Al-Moushahidi har en gedigen bakgrund i ämnet. Med en kandidatexamen i statsvetenskap, en masterexamen i internationella relationer och diplomati tillika en masterexamen i folkrätt och mänskliga rättigheter leder hon samtal och övningar för studiecirkelns deltagare att ta del utav. Med erfarenhet från en lång rad organisationer såsom FN, Amnesty International, UN Women Sverige, Rädda Barnen, Global Human Rights Defence och the Institute on Statelessness and Inclusion erbjuder hon en stor kunskapsresurs i frågan samt en bred inblick i nämnda organisationers verksamheter.

Bra att veta

  • Saknar du ett svenskt personnummer men vill anmäla dig till kursen? Anmäl dig hos samordnare André Taylor andre.taylor@abf.se
  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
480808
Startdatum
18 februari 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:30–20:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
19
Plats
Distans på nätet
Pris
100 kr
Cirkelledare
Jehna Al-Moushahidi
Anmäl dig