Hoppa till huvudinnehåll

Fransk musik på franska (B1)

Maten, litteraturen, kafélivet, musiken… Det är lätt att förälska sig i den franska kulturen.

Charles Trenet, Jacques Brel, Jacques Dutronc, Michel Berger, Michel Sardou och Alain Souchon bara några välkända namn ur Frankrikes gedigna musikskatt.
Under den här kursen lyssnar du på musiken, läser texterna, upptäcker, studerar och använder dig av nya vokabulär. det är en intensivkurs i Franska och du bör ha läst franska till nivå B1 för att kunna få ut det bästa av kursen.

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

B1
Jag kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardspråk. Jag kan utan förberedelser ge mig in i samtal som rör kända vardagliga händelser. Jag kan enkelt binda samman fraser för att beskriva erfarenheter och händelser.

Upplägg
Detta är en intensiv franskakurs med inriktning på fransk musik genom årtionden med nedslag i 40-50-60-70 & 80-talets musikskatt.. Vi lyssnar, läser och konverserar om Frankrikes musikhistoria.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

  Nuvarande anpassningar
  Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
  Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
481568
Startdatum
18 mars 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
15:30–17:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
6
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
800 kr
Anmäl dig