Hoppa till huvudinnehåll

Introduktion till juridik (AMK-2)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK-2) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Denna kurs vänder sig till dig som vill få en grundläggande kunskap om juridik. Kursen ger dig praktiskt användbara kunskaper inom många juridiska områden, bland annat avtalsrätt, konsumenträtt och arbetsrätt.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom fysiska möten i ABF-huset och videomöten. Varannan vecka kommer ni att träffas fysiskt och varannan vecka genom ett videomöte. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information skickat till dig om hur du gör för att ansluta.

Upplägg

Kursen kommer att vara på torsdagar under tio veckor kl.13.00–16.00 (inkl. paus) med start 7/10. Första träffen kommer att vara fysisk.

Kurslitteratur

Litteraturen finns som e-learning. Rättsfall kommer att användas som fördjupning.

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till den kurs du först anmält dig till.

Vem får delta?

Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla antonia.simon@abf.se

PRIS

0:-

Ordinarie pris

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485775
Startdatum
07 oktober 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
5
Medarrangör
ABF Stockholm
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
Gratis
Cirkelledare
Petter Magnusson
Anmäl dig