Hoppa till huvudinnehåll

Italienska A2

Med italienska får du möjlighet att prata med människor i flera olika världsdelar, på deras eget modersmål.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Våra italienskakurser är så populära - och det kan vi såklart förstå! För vem älskar inte Italien och den italienska kulturen?

Nivå

A2

Jag kan förstå fraser och vanliga ord som gäller mina personliga förhållanden. Jag kan delta i samtal om välkända ämnen men inte hålla liv i ett samtal själv.

Observera att detta inte är en nybörjarnivå, denna kurs kräver förkunskaper!
Den här gruppen går termin 3 på nivå A2.

ABF Stockholm erbjuder digitalt språknivå-test för dig som vill prova vilken nivå du är på (enligt GERS - Gemensam europeisk referensram för språk).

Material

Under kursen fokuserar vi på adverb, adjektiv, repetition av presens och prepositioner genom dialog, läs- och hörförståelse samt olika övningar och lekar. Vi övar på dialog och förståelse i exempelvis butiker, museum, barer och restauranger.

Vi kommer att använda Modern italiensk grammatik, Liber. ISBN: 9789147092406. Cirkelledaren delar ut material både digitalt och fotokopior. 

Cirkelledare

Melania Pomante har jobbat med folkbildning sedan 2011 på olika ställen inom Stockholms län. Hon kommer från centrala Italien, Abruzzo och har bott i Sverige sedan 2005. Hon sysslar huvudsakligen med textilkonst i hennes ateljé i Hagsätra och är utbildad inom konst och estetik. Det hon gillar mest med folkbildning är att dela sina kunskaper med personer som är intresserade av den italienska kulturen.

Deltagare uppskattar Melanias metoder att lära ut och går termin efter termin tillsammans med henne. Melania skapar en härlig lärandemiljö genom ett engagerat ledarskap. Melania har en gedigen bakgrund inom bildning. Hon har gått kurser inom folkbildningens idéer och praktik, vuxnas lärande, digitalisering i språkundervisning och inlärning av italienska i ett flerspråkighetsperspektiv.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
502978
Startdatum
13 februari 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
7
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2500 kr
Anmäl dig