Hoppa till huvudinnehåll

Koreanska nybörjare

Språket är nyckeln till andra kulturer. Ta chansen att göra din värld större.

Koreanska är officiellt språk i både Nord- och Sydkorea, de länder som ligger på den koreanska halvön. Länderna präglas av en lång historia och av rika kulturer. Språket talas av 78 miljoner människor och skrevs ursprungligen med kinesiska tecken.

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Under kursen kommer du att lära dig bakgrunden av koreanska (hangul) och uppbyggnaden av språket – det grammatiska. Kursen går också igenom hälsningsfraser och användbara vanliga uttryck. Du får också en inblick i den koreanska kulturen.

Kursmaterial/Litteratur
Meddelas senare

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område och erbjuds även att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Cecilia Holm (Jeong Ae) kommer från Korea och har bott i Sverige sedan 80-talet. Cecilia undervisar koreanska för adopterade koreaner på Koreanska skolan i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Vill du sjunga k-pop?

Lär mer och anmäl dig här.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
492060
Startdatum
29 september 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
19:15–20:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
14
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2300 kr
Cirkelledare
Jeong Ae Cecilia Holm
Anmäl dig