Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

NYHET Mänskliga rättigheter i Latinamerika på spanska

För dig som vill utveckla spanskan samtidigt som du lära dig mer om vad som händer just nu i Latinamerika

 

Varför är alla blickar på Uruguays nya liberala narkotikalagar? Varför jobbar inga kvinnor den 8 mars i Argentina? Vem var Marielle Franco och varför blev hon mördad?

Om du inte har hört om dessa nyheter från Latinamerika var inte orolig – de flesta har inte gjort det. Den latinamerikanska länderna tar inte mycket plats i den svenska median. Men du kanske är nyfiken… Vad händer i Latinamerika?

Latinamerika är idag en motsägelsefull region. Den politiska och ekonomiska utvecklingen ger möjlighet för marginaliserade grupper att kräva sina rättigheter, på ett sätt som de har inte kunna göra tidigare. Stora förändringar och  nya rörelser vinner mark. Ett exempel på detta är kvinnorörelsen Ni una menos, som bekämpar könsbaserat våld, en rörelse som har haft en enorm påverkan den senaste tiden i många latinamerikanska länder och har även spridit sig till Italien. Samtidigt fortsätter många av länderna på kontinenten att präglas av den ojämlikhet och instabilitet som kännetecknade deras förflutna. Stater bryter mot folkrätten genom att förtrycka befolkningen och det är inte ovanligt med  utomrättsliga avrättningar på personer som arbetar i sociala rörelser.

I denna kurs kommer vi tillsammans att läsa nyheter, titta på inslag och arbeta med kulturella uttryck som musik samt filmer på spanska. Vi kommer få en djupare insyn på de sociala rörelser som påverkar både de latinamerikanska länderna men också hur den präglar den internationella politiken.

Ledare: Sabina Curbelo

OBS! Denna kurs ges på spanska. Förkunskaper: A1/A2.

Alla våra nyheter har nedsatt pris. Rabatten är inkluderad i det angivna priset.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
452296
Startdatum
27 september 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
1
Medarrangör
ABF Stockholm
Plats
ABF-Huset
Sveavägen 41 11140 STOCKHOLM
Pris
550 kr
Anmäl dig