Hoppa till huvudinnehåll

Folkbildningens idé & nytta-Bildning & praktisk klokhet

Hur ser vi på folkbildningens idé och nytta? Ruhi Tysons seminarium ”Bildning och praktisk klokhet” handlar om att i praktiken gestalta undervisning så att den blir bildningsorienterad. Så att lärandet bidrar till en känsla av meningsfullhet och upplevelse av att bli berikande, både kunskapsmässig

Praktisk klokhet, förmågan att i en situation bidra till allas välbefinnande och växande, anser Ruhi Tyson beskriver kärnan i vad det innebär att vara bildad. Tillsammans med Ruhi Tyson utgår vi från verkliga berättelser och tar upp områden som bildning och förståelse. Frågor som "Vad är en bra ledare och förebild" diskuteras tillsammans. Ruhi Tyson är fil.dr i pedagogik vid Stockholms universitet. Förutom en akademisk utbildningsbakgrund har han även en hantverkspraktisk utbildningsbakgrund i bokbindning.

Seminariet riktar sig till dig som är anställd på en ABF-enhet i Stockholmsregionen.

DATUM: 7 september 13.00-16.00

Anmäl dig senast 1 september, ange vilken ABF-enhet du är anställd på. Du kommer därefter få en inbjudan till seminariet med mer information. Seminariet sker digitalt via Teams. Du kommer att få en möteslänk några dagar före seminariet.  

ABF Distriktet i Stockholmsregionen

hanna.dorve@abf.se

073-0504779

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
425878
Startdatum
07 september 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal lediga platser
46
Medarrangör
ABF Distriktet i Stockholmsregionen
Plats
Webben
Distans
Pris
Gratis
Anmäl dig