Hoppa till huvudinnehåll

Tänk globalt, handla lokalt!

Det står inte rätt till i vår värld. Mycket måste förändras. Krig, flyktingströmmar, klimatet, kärnvapenkapprustning, klyftan mellan rika och fattiga, pandemier.

Ingen individ kan undanröja dessa hot mot mänskligheten. Vi ska leva på vår jord tillsammans, vi är ömsesidigt beroende av varandra och vi har ett ansvar för kommande generationer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Med denna studiecirkel vill vi öka våra möjligheter att tänka globalt och handla lokalt. Parallellt ska vi utforma ett principprogram för solidaritet. 

Tid och plats: Vi börjar 15 mars med ett digitalt möte och övergår till fysiska träffar när så är möjligt i Täby och Åkersberga. Fem sammankomster sammanlagt, varje sammankomst omfattar 2 timmar.

Deltagare: Inbjudan vänder sig till alla som vill medverka till en solidarisk värld. Deltagare från nordostkommunerna har förtur.

Arbetssätt: Varje sammankomst inleds med en kort presentation av ämnet. Därefter tar vi del av olika exempel i nordostkommunerna. Till förberedelserna hör att läsa 20 till 50 sidor före varje sammankomst. Som utgångspunkt finns ett förslag till principprogram för solidaritet (14 sid)

1 En solidarisk flyktingpolitik. 2 Solidaritet med utsatta i Sverige. 3 Internationell solidaritet. 4 Kärnvapenhot och fredsarbete. 5 Miljö, klimat, folkhälsa.

Mer information:
Matts Mattsson, Solidaritetsföreningen i Nordost, solidaritetnordost@gmail.com

Göran Sallnäs, Föreningen folkbildning för frihet - Eduardo Madariaga, goransallnas@gmail.com

Anmälan: Senast 6 mars till solidaritetnordost@gmail.com

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
115398
Startdatum
15 mars 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
19
Medarrangör
Solidaritetsföreningen i Nordost
Plats
Distans ABF Norra Stockholms Län
Pris
Gratis
Cirkelledare
Göran Sallnäs