Hoppa till huvudinnehåll

Klimatshow! En ståuppföreställning om klimat, hållbarhet och konsumtion

Till dig som undrar hur allting ska gå, varför det blev som det blev och vad vi ska göra nu. Hur kyler man ner sin planet om man råkat värma upp den? Av och med musikern och karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg.

Lär dig allt om klimatavtal, koldioxidbudgetar och klimatsmart inåtsång. Allt för att vi ska lämna lite fungerande planet kvar till barnen. Denna musikaliska ståuppföreläsning ges överallt där det finns en scen, en publik och ett överskott av växthusgaser.

Program

Start kl 18:30. Evenemanget pågår ca en och en halv timme.

Biljettinformation

Avgift: 50 kr.

Boka biljetter här (länk till Billetto). Begränsat antal platser.

Om föreläsaren

Musikern och karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg, blev redan 2007 koldioxidbantare. I samarbete med forskare inom konsumtion, transport, klimat och jordbruk undersökte Staffan om man kan bli hållbar bara man skärper sig. Allt blev skildrat i SVT:s "Vädrets makter" och senare i boken "Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen - en koldioxidbantares bekännelser". Till slut blev han med lite kreativt trixande en minusutsläppare av växthusgaser, dvs en som samlar in mer än han släpper ut. Det vi alla måste göra på planeten jorden om vi ska vi få en rimlig framtid. Och inte bara det. Det ska gå fort!

Sedan dess reser han riket runt (ja utom senaste året) med sin folkbildande klimatshow som nu givits flera hundra gånger och ämnar fortsätta tills vi tillsammans städat atmosfären.

Hitta hit/tillgänglighet

  • Buss: Hållplats Tyresö centrum eller Bollmoraberg.
  • Parkering: Parkeringsplats finns utanför (4 timmar P-skiva).
  • Tillgänglighet: Ramp upp till entrén. Dörröppnare. God tillgänglighet i lokalen. Handikapptoalett finns. Vanliga parkeringsplatser utanför, 4 timmar P-skiva.
  • Handikapparkering finns utanför B-huset. Om man har giltigt parkeringstillstånd för funktionshindrade går det även att parkera på gården.

Läs mer 

Har du frågor?

Kontakta oss på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Arrangörer

ABF Södertörn med stöd av Tyresö kommun.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
221105
Startdatum
25 november 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–20:00
Plats
Kulturcentrum, Kvarnhjulet, Hus A-C
Pluggvägen 6 A-C 13546 TYRESÖ
Pris
Gratis