Hoppa till huvudinnehåll

Digitalt filosofikafé: tema Balans

Välkommen till höstens filosofikaféer anordnade av Tyresö Bibliotek, Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis och ABF Södertörn (samtalen sker tills vidare över Zoom).

Vad är ett filosofikafé?

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras perspektiv och tillsammans öka sin förståelse. Under hösten undersöker vi några olika begrepp och spänningsfältet mellan dem. Välkommen att filosofera tillsammans. Ta med din kaffe- eller tekopp till datorn så möts vi över Zoom. Inga förkunskaper behövs, vi använder vårt eget tänkande.

Kaféet är gratis. Du kan anmäla dig till ett kafé i taget.

Datum, tid och ämne

 • Torsdagen den 14/10 kl 18-20
  Ämne: Balans
  Vad innebär balans? På vilka sätt är den eftersträvansvärd? När är den inte det? Vad är det vi försöker balansera? Vilka kopplingar har balans till de föregående ämnena hem och tystnad? Finns det underförstådda tankar i förhållande till balans? Vilka? Hur påverkar de?

Kommande datum

 • Torsdagen den 18/11 kl 18-20
  Ämne: Arbete
  Vad är det som vi kallar arbete? Vad är det inte? vilka aspekter av arbete kopplas till pengar och vilka gör inte det? Vem bestämmer om något är ett arbete? Vilka kopplingar har arbete till hem, balans, tystnad?  Finns det underförstådda tankar i förhållande till arbete? Vilka? Hur påverkar de?

Samtalsledare

Adam Wallenberg och/eller Agneta Josephson, medlemmar i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis.

Anmälan

Föranmälan görs till Carlo.Nyhammar@tyreso.se.

 • Skriv Filosofikafé + datumet för det kafé du anmäler dig till i ämnesraden. I mejlet skriver du ditt namn. Kom ihåg att anmäla dig till varje tillfälle separat!
 • Dagen innan kaféet skickar Adam/Agneta ut länk till Zoomträffen.
 • Du behöver inte vara van vid Zoom, men det kan vara bra att ladda hem programmet innan.
 • Max antal deltagare: 10.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
221108
Startdatum
14 oktober 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal lediga platser
10
Plats
Distans / ABF Södertörn
Pris
Gratis