Hoppa till huvudinnehåll

Digitalt filosofikafé: tema Verk - verka

Välkommen till Filosofikaféer anordnade av Tyresö Bibliotek, SSFP/Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis och ABF Södertörn våren 2021 (samtalen sker tills vidare över Zoom).

Vad är ett filosofikafé?

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras perspektiv och tillsammans öka sin förståelse.

Under våren undersöker vi några olika begrepp och spänningsfältet mellan dem. Välkommen att filosofera tillsammans. Ta med din kaffe- eller tekopp till datorn så möts vi över Zoom.

Inga förkunskaper behövs, vi använder vårt eget tänkande. Det är gratis att vara med.

Datum, tid och ämne

  • Torsdagen den 22/4 kl 18-20
    Ämne: Verk - verka
    När vi talar om målningar, kallar vi dem ofta konstverk, vi talar också om till exempel litterära verk.  Hör verk och verka samman? På vilka sätt verkar i så fall ett konstverk? På vilka sätt verkar litterära verk? Vilka fler sorters verk finns? Kan något som inte är ett verk ändå ha verkan? Kan ett verk vara utan verkan? Vad innebär det?

Samtalsledare

Agneta Josephson, medlem i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis.

Anmälan

Föranmälan görs till Carlo.Nyhammar@tyreso.se.

  • Skriv Filosofikafé + datumet för det kafé du anmäler dig till i ämnesraden. I mejlet skriver du ditt namn. Kom ihåg att anmäla dig till varje tillfälle separat!
  • Dagen innan kaféet skickar Agneta ut länk till zoomträffen. Du behöver inte vara van vid Zoom, men det kan vara bra att ladda hem programmet innan.
  • Max antal deltagare: 10.

Mer information: Tyresö bibliotek.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
220954
Startdatum
22 april 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal lediga platser
10
Plats
Distans / ABF Södertörn
Pris
Gratis