Hoppa till huvudinnehåll

Stadsbyggnad

Hållbar (S)amhällsplanering i Vallentuna

Inbjudan till studiecirkeln Stadsbyggnad: Hållbar (S)amhällsplanering i Vallentuna Socialdemokraterna

Studiecirkelns innehåll Studiecirkeln omfattar fyra temakvällar och en summerande träff som avslutning. De teman som tas upp är Jämställdhet i samhällsplaneringen, Arkitekturen och samhället, Miljö- och klimatsmart planering samt Social bostadspolitik.

 Anmälan

Anmälan sker genom att skicka ett mail till vallentuna@socialdemokraterna.se eller genom att sms:a/ringa Gustav Elfström via telefonnummer: 076 316 15 86.

Ange i anmälan om du avser att delta vid alla tillfällen eller enstaka tillfällen.

Ange i anmälan om du inte har möjlighet att delta digitalt och därför behöver förtur att delta på ett smittsäkert sätt i Folkets hus.

Ange i anmälan om Du har behov av hjälp att skriva ut papperskopior av instuderingsmaterialet.

Anmälan är öppen så länge det finns tillfällen kvar att bevista men Du uppmuntras att anmäla dig snarast för att få del av inläsningsmaterial osv. i god tid. Den som anmäler sig kommer få vidare instruktioner om användning av Zoom m.m. 

 

Studiecirkeltillfällen

Träff 1

Jämställdhet i samhällsplaneringen Dag: onsdag 2 december Tid: 19:00-21:00
Gästföreläsare: Jacob Lithammer, planchef i Eskilstuna kommun. Jacob har jobbat mycket med jämställdhet i samhällsplaneringen och kommer hjälpa oss förstå vad detta kan innebära.

Träff 2

Arkitekturen och samhället Dag: lördag 16 januari Tid: 13:00-16:00
Gästföreläsare: Ola Andersson, arkitekt och engagerad debattör kring Stockholms utveckling. Vilken är arkitektens roll och hur påverkar arkitekturen samhället? 

 Träff 3

Miljö- och klimatsmart planering Dag: onsdag 20 januari Tid: 19:00-21:00
Gästföreläsare: Lovisa Hallin, projektchef Friluftsstadsdelen Kristineberg som är ett lokalt projekt i Vallentuna med höga ambitioner kring miljö och klimat. Vi använder oss av ett konkret projekt som avstamp för diskussioner om vad miljö- och klimatsmart planering kan innebära.

 Träff 4

Social bostadspolitik Dag: onsdag 17 februari Tid: 19:00-21:00
Gästföreläsare: Lennart Weiss, kommersiell direktör hos byggbolaget Veidekke och ordförande i Socialdemokraternas expertgrupp som i juni 2018 presenterade rapporten "En ny social bostadspolitik". Vad behöver vi göra för att stärka den svenska bostadspolitiken och säkra bra boendemöjligheter för alla?

 Träff 5

Summering och Avslutning Dag: onsdag 3 mars Tid: 19:00-21:00
Föreläsare: Gustav Elfström, Socialdemokraternas representant i Plan- och miljöutskottet och tidigare verksam samhällsplanerare. Vi summerar och diskuterar den kunskap och de tankar studiecirkeln gett oss och tittar på Vallentunas översiktsplan och bostadsbyggnadsplan i ljuset av de teman vi arbetat med.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
114915
Startdatum
02 december 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
13
Medarrangör
Socialdemokraterna Vallentuna
Plats
Distans ABF Norra Stockholms Län
Pris
Gratis
Cirkelledare
Gustav Elfström