Hoppa till huvudinnehåll

50 Rättighetskamper i Sverige

Sverige är inte och har aldrig varit ett socialt eller kulturellt homogent land. Människor har olika erfarenheter, olika bakgrunder, olika förutsättningar. Vi är olika och har alltid varit det. Olikheter har i många fall inneburit en lång kamp för rättigheter till ett fullvärdigt liv.

Sverige är inte och har aldrig varit ett socialt eller kulturellt homogent land. Människor har olika erfarenheter, olika bakgrunder, olika förutsättningar. Vi är olika och har alltid varit det. Olikheter har i många fall inneburit en lång kamp för rättigheter till ett fullvärdigt liv. En kamp som har en historia. En kamp som pågår än idag. Rätten att få rösta, rätten att få leva, bo, arbeta och älska på lika villkor oavsett funktionsförmågor, sexuell läggning, tro, kön eller ursprung är grundläggande för ett jämlikt och demokratiskt samhälle. Men dessa rättigheter har inte uppstått av sig själva. De kan inte tas för givna och de är aldrig ohotade.
 
Utifrån material och arbetsplan framtaget av ABF kommer deltagarna i denna studiecirkel under 10 gånger att ge sig ut på en resa genom historien och förkovra sig i Sveriges viktigaste rättighetskamper.
 
Som inspiration och stöd till cirkeln kommer det att finnas möjlighet att delta på föreläsningar och besöka utställningar på bl.a. Upplandsmuséet och ABF i Uppsala län.
 
Detta är en intresseanmälan. Startdatumet/tid gäller ej utan anpassas efter deltagarnas önskemål. Vi kommer att kontakta dig när vi har ett underlag för att kunna genomföra studiecirkeln.
 
Kostnad för material kommer att tillkomma.
 
Läs mer om 100 % kamp på https://www.upplandsmuseet.se/
 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
142904
Startdatum
01 november 2019
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:00–20:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
8
Medarrangör
Folkrörelsearkivet för Uppsala län
Plats
ABF i Uppsala län
S:t Persgatan 22 B 75321 UPPSALA
Pris
Gratis
Anmäl dig