Hoppa till huvudinnehåll

Bokcirkel

Tillhör du den allt större skaran som slutat läsa böcker, för att du "inte hinner"? Att vara med i en bokcirkel är ett perfekt sätt att ge dig själv en anledning att prioritera sitt läsande igen!

Att vara med i en bokcirkel blir mer och mer populärt och är ett roligt och lite utmanande sätt att läsa böcker. Att det dessutom ger dig anledning att regelbundet träffa vänner och bekanta för samtal och diskussion, kanske med lite fika eller mat, gör ju inte saken sämre.

Starta en egen bokcirkel! Hur just ni vill lägga upp er bokcirkel avgör ni givetvis själva. Men oftast är man en grupp på ca 4-8 personer som läser samma bok och träffas regelbundet för att prata om det man läst.

I en del bokcirklar turas man om att läsa högt vid träffarna ur boken man valt. Andra läser en bestämd mängd sidor eller kapitel hemma, och behövs det kanske man läser högt vid träffarna för att färska upp minnet. Annars träffas man bara och samtalar kring det man läst. Med fördel kan man förbereda frågeställningar eller små uppgifter att diskutera vid träffarna.


ABF har en enkel och bra Studiehandledning för dig som vill starta en bokcirkel där man kan hämta tips och trix. Vi hjälper dig även att beställa böcker, eller göra långlån på biblioteket, och ger dig boktips två gånger om året.

Prata med din studiesamordnare på ABF så hjälper vi dig igång!
forshaga@abf.se / 010 709 97 58

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
713950
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Forshaga
Pris
Gratis