Hoppa till huvudinnehåll

Du kan påverka - Gör din röst hörd!

Vill du bli bättre på att formulera ditt problem och dina mål? Slipa dina argument och därefter använda dem i medborgarförslag, insändare eller hålla tal där ditt budskap når fram för och leder till förändring? ABF har studiehandledningen som tar dig dit - ABF vill att din röst ska bli hörd!

Det här studiematerialet ger dig som är del i en förening, och som vill arbeta intressepolitiskt, verktyg för att kunna påverka i de frågor som är viktiga för er. Materialet innehåller allt från att skriva en insändare till att planera en kampanj.

Studiehandledningen kan följas likt en process där du tar fram det som du brinner för, det du vill förändra och hitta målen du vill nå.
Materialets grundidé är att det ska vara lätt att följa med; lite text med praktiska övningar till varje del, där du aktivt kan komma vidare i dina tankar på en gång.

I bilaga har vi lagt till en del om ledarskap till dig som är förtroendevald. Materialet kommer att vända sig till dig som individ, men tänk på att i påverkansarbetet använda föreningsstyrka som ett kollektiv och som en stark kraft för förändring.


Materialet är uppdelat i följande kapitel:
1: varför driver ni en förening?
2: Påverka tillsammans
3: Argument
4: Skriva för sin sak
5: Skriva en Motion
6: Berättelse/storytelling
7: Kampanja för din sak
8: Fortsättning - hur tar ni er vidare?
9: Avslutning


Antal träffar: Beroende på hur många ni är i gruppen och hur ingående ni tar er an de praktiska uppgifterna varierar tiden och antal tillfällen för träffarna.
Ett tips är att vid första träffen gå igenom materialet tillsammans och utifrån era förutsättningar bestämma hur ni ska lägga upp kursen.

Kostnad: Studiehandledningen är gratis och beställs av ditt närmaste ABF-kontor.
Beroende på vilken lokal ni väljer att träffas i kan lokalkostnad tillkomma.  
 
Cirkelstart: Cirkeln passar bäst för 4-8 personer.

Vill du börja påverka och göra din röst hörd?
Kontakta ABF i Forshaga för mer information
forshaga@abf.se / 010 709 97 58

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
714144
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Forshaga
Vinkelgatan 18 66731 FORSHAGA