Hoppa till huvudinnehåll

Löparnisse - Julkonsert i Svenshult

Wermland Operas julturné blir något alldeles extra i år! Den turné som traditionsenligt gästar samlingslokalerna runt om i Värmland blir en exklusiv fortsättning på F.A. Dahlgrens Värmlänningarna signerad Olof Wretling, vilken bland annat regisserat Ransäters Värmlänningarna under sju år nu. Skoghalls Folkets Hus

I denna kaffedoftande skröna står Löparnisse och Rik Olas dotter Britta i Gyllby i händelserna centrum. Det är julaftons kväll och Britta sitter ensam när Löparnisse hälsar på. Tillsammans med två musiker sjunger och samtalar de båda gestalterna ur F.A. Dahlgrens folklustspel om kärlek, svek och drömmar. Britta har en rad friare nu efter att hon har ärvt hela Rik Olas förmögenhet. Elaka tungor säger att det vilar en förbannelse över Gyllby. Varför blir hon aldrig gift?

Britta visar sig dock vara en företagsam, stark ung dam som vill driva sin egen verksamhet. Britta är mycket förtjust i kaffe och kaffebönor och bjuder så Löparnisse på hans livs första kopp kaffe, som han efter lite tvekan blir mycket begeistrad i. Det är en härlig julberättelse med massor av komik, där kaffebönan spelar huvudrollen och banar väg för kärlek och förverkligandet av en dröm – en riktig kaffeskröna!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
717476
Startdatum
12 december 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
16:00–18:00
Medarrangör
Folkets Hus Skoghall
Plats
Folkets Hus Skoghall
Skogåsvägen 3 66330 SKOGHALL
Pris
150 kr
Kontaktperson
Magnus Moberg
magnus@skoghallsfolketshus.se