Hoppa till huvudinnehåll

Hållbara Hammarö

Ett annat liv är möjligt. En annan världsordning är nödvändig. För dig som känner att det måste finnas mer att göra än att som individer sortera avfall, konsumera hållbart och ta cykeln istället för bilen. Tillsammans tar vi reda på hur....

Tillsammans tar vi reda på hur Hammarö genom att påverka politiken kan ställa om till en Hållbar ö. På riktigt. Tillsammans.

Mer information:
I denna studiecirkel tar vi reda på mer om det hållbara livet vi kan leva tillsammans på Hammarö. Bortom moraliska pekpinnar om individens ansvar att vara miljöengagerad. Vi vill med sakkunskap undersöka hur det gemensamma samhället skapar förutsättningarna för hur hållbart vi kan leva våra liv. Vilka förutsättningar behöver vi i vårt lokalsamhälle för att kunna leva verkligt hållbart i vardagen?
Med inbjudna föreläsare lär vi oss om våra fysiska förutsättningar på Hammarö. Vi får en crasch course i Agenda 2030. Vi lär oss mer om kommunens mandat och befogenheter och hur den kommunala budgeten ser ut. Vilka hållbarhetsutmaningar som näringslivet står inför här på Hammarö kikar vi också närmare på. Utan jobb, ingen välfärd. Men framförallt studerar vi vilka möjligheter vi har och vad som krävs av oss för att ställa om för en klimatsmart och hållbar framtid - tillsammans!

Cirkeln ges i ett samarbete mellan ABF och Vänsterpartiet Hammarö men är partipolitiskt obunden och föreläsarna är inbjudna experter utan politisk
hemvist.
Kursen ges på tisdagar kl 18,00-20,15 via Teams (eller i ABF-lokalen på Skoghall om coronasituationen medger)

Antal sammankomster: 6
Antal studietimmar: 3 studietimmar/träff, (à 45 min)
Veckodag: varannan tisdagar
Tid: 18,00 - 20,15
Plats: ABF Hammarö, Folkets Hus Skoghall våning 3 (alternativ nedan)
Via Teams digitalt: om situationen med att hålla distans kvarstår. All information kommer vid anmälan.
Anmälan: Här på hemsidan eller till hammaro@abf.se
För frågor: Linda Hagman vänsterpartiet Hammarö, hagmanilla@outlook.com tel. 072-2055813
Kursmaterial:inför kursstart får deltagarna en lista med lästips och inspirationsmaterial, det mesta tillgängligt på nätet.

 

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
715332
Startdatum
16 februari 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
7
Medarrangör
Vänsterpartiet Hammarö
Plats
ABF Hammarö
Skogåsvägen 66330 SKOGHALL
Pris
120 kr
Anmäl dig