Hoppa till huvudinnehåll

Hur dyrt får det bli egentligen?

Inflationen i Sverige har de senaste åren varit den högsta på över tre decennier och räntorna har höjts i rekordtakt i ett försök att bromsa prisökningarna. Tanken är att om vi får mindre pengar att konsumera med så ska det hålla tillbaka inflationen. Ändå har priserna fortsatt att stiga.

Om föreläsningen

Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen? Nej, menar Elinor Odeberg som är aktuell med boken Dyrtider – så bekämpar vi inflationen. Särskilt inte när storföretagen gör rekordvinster.

Odeberg är ekonomhistoriker och chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Hon har arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik och har gedigen utredningserfarenhet, bland annat som utredare på fackförbundet Kommunal. I boken Dyrtider riktar hon strålkastaren mot politiken bakom prisökningarna, men beskriver också att en annan ekonomisk politik är möjlig. 

Välkomna på en föreläsning om dyrtider och varför inflationen inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Anmälan

Du behöver föranmäla dig via den röda knappen nedan. Kan eller vill du inte anmäla ditt personnummer kontakta oss direkt via nedanstående kontaktuppgifter!

Föreläsningen är cirka en timme, med avsatt tid efter för eventuella frågor.

Vid frågor kontakta Erika Bergkvist:
erika.bergkvist@abf.se 

Hör alltid av dig till oss och berätta om det finns något vi kan göra för att underlätta ditt besök och ditt deltagande hos oss. Kanske behöver du extra stöd kring att ta dig in i våra lokaler, du kanske har en hörselnedsättning eller är det jobbigt att inte veta hur lokalerna ser ut innan. Hör av dig så löser vi det så gott vi kan!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
724958
Startdatum
13 mars 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal lediga platser
30
Plats
ABF Värmland (Gräsdalen)
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD
Pris
100 kr
Anmäl dig