Hoppa till huvudinnehåll

Hälsan och jag

För dig som vill bryta ett mönster och nyttja hela din potential!

Upplägg

Det här är cirkeln för dig som vill ha inspiration och grundläggande kunskap till att förbättra din psykiska och fysiska hälsa! Vi diskuterar utifrån ditt perspektiv med frågor som …Vad är det som påverkar hur jag mår och hur kan jag må ännu bättre? Bli lite friskare, starkare och gladare!

Att förändra sin livsstil är bland det svåraste vi kan göra. Kroppen och sinnet vänjer sig vid saker som kan verka bekväma och funktionella men kan få katastrofala konsekvenser!

 

För att byta livsstil krävs mod och action! Man måste börja med att förändra sin attityd och ett nytt tankesätt. Allt börjar med en tanke men måste sedan fortsätta med att agera. Tanke – känsla – handling – resultat!

De flesta vet att man äter nyttigt och ska röra på sig minst 30 minuter om dagen. Men är det bara är i tanken händer inget och du blir inte friskare och starkare. 

Vad är viktigt för dig? Vem vill du vara? Hur vill du leva och hur rädd är du om din kropp och din hälsa?? Tillsammans lyfter vi blicken och ser livet ur ett helhetsperspektiv. Alla är vi olika och har olika förutsättningar och behov. 

Genom kunskap och inspiration kan alla göra små förändringar som gör stor skillnad. Vi kommer att lära oss mer hur kroppen och sinnet påverkar vår hälsa. Vi kommer att prata hälsa på ett enkelt och lättförståeligt sätt, prata om var vi står i dag och vad vi vill uppnå. Hur når vi vårt mål? Vad behöver jag göra? Vi kommer att prova på lite träning och mental avslappning. 

Innehåll

Under de 5 träffarna får du verktyg och kunskaper i:

Mål/Motivation

Motion/Träning

Kost/Näringslära

Glädje/Balans i livet

Avslappning/Sömn/Mental träning

Ledare:  Carola Kärrberg, Hälsokonsult (utbildad coach, personlig tränare, kostrådgivare och massör)  

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

 

 Välkommen in med din anmälan!

Kursmaterial

Kostnad för ev material, fika samt hälsodryck ingår i denna cirkel.

Bra att veta

  • En studietimme = 45 minuter
  • Planerade kursstarter för våren är vecka 4-8, för hösten 37-39
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgiften (om inte så anges)
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart med post.
  • Du har rätt att avboka cirkeln tre dagar före cirkelstart. Om du avanmäler dig senare än tre dagar före cirkelstart så debiteras en avgift motsvarande halva cirkelavgiften. Vid avbokning när cirkeln redan har startat är du skyldig att betala full deltagaravgift.
    Om du måste avbryta cirkeln på grund av varaktigt studiehinder som sjukdom eller flytt från orten betalar du för de gånger du deltagit samt en administrationsavgift.

 

Kontakt m.m

För mer information ring Bettan Karlsson telefon 010-709 97 61  epost: elisabeth.karlsson@abf.se

 

 

 


 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
715288
Startdatum
16 mars 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:00–18:45
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
7
Plats
Våxnäsgatan 4
65114 KARLSTAD
Pris
800 kr
Anmäl dig