Hoppa till huvudinnehåll

Filmvisning med diskussion - Romans- och investeringsbedrägerier

Vi visar filmen Romans- och investeringsbedrägerier och diskuterar därefter filmens innehåll över en kopp kaffe eller te. Ingen deltagaravgift och vi bjuder på fika.

Filmen Romans- och investeringsbedrägerier är den första av de tre delarna i materialet UR Samtiden - Försök inte lura mig och är 27 minuter lång. Filmen är textad med svensk text. 

Beskrivning

Eva-Maria Hedin pratade regelbundet under lång tid med en man på nätet innan han bad henne om hjälp ur en ekonomisk knipa. Brottsofferstödjaren Jan-Ola Nordin berättar att många drabbade skäms för att de låtit sig luras. Psykoterapeut Jakob Carlander talar om vilka känslor brottslingarna utnyttjar. Polisens bedrägeriexpert Lotta Mauritzson ger tips på hur man kan stärka sig mot bedrägeribrott. Inspelat den 7 september 2020 i Villa Sköntorp, Solna. Arrangör: Polisens nationella bedrägericenter.  

Bedrägerier är ett av de vanligaste brotten i Sverige. 2019 var ett av sex anmälda brott ett bedrägeri. Bedragare riktar inte sällan in sig på äldre människor. Hör starka berättelser från människor som drabbats av bedrägerier. Dessutom ger polisens bedrägeriexpert Lotta Mauritzson konkreta råd så att du stärks i din förmåga att stå emot försöken till brott. Inspelat den 7 september 2020 i Villa Sköntorp, Solna. Arrangör: Polisens nationella bedrägericenter.

För frågor och anmälan kontakta någon av oss:

Henrik Martinsson: henrik.martinsson@abf.se

Helena Jonasson: helena.jonasson@abf.se

Elisabeth Himmelsand: elisabeth.himmelsand@abf.se

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
719112
Startdatum
30 augusti 2022
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
14:00–15:30
Antal lediga platser
15
Plats
ABF Värmland - Gräsdalen
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD
Kontaktperson
Helena Jonasson
helena.jonasson@abf.se
Anmäl dig