Hoppa till huvudinnehåll

Filmvisning med diskussion - Telefonbedrägerier

Vi visar filmen Telefonbedrägerier och diskuterar därefter filmens innehåll över en kopp kaffe eller te med tilltugg!

Filmen Telefonbedrägerier är den tredje av de tre delarna i materialet UR Samtiden - Försök inte lura mig och är 28 minuter lång. Filmen är textad med svensk text.


Beskrivning

När en man utgav sig för att vara polis och berättade att hennes son låg på sjukhuset, hann inte Gunila Axén tänka efter. Psykoterapeuten Jakob Carlander berättar om hur bedragares taktik påverkar oss. Polisens bedrägeriexpert Lotta Mauritzson tipsar om hur man skyddar sig. Privatekonom Ingela Gabrielsson pratar om vad bankerna gör för att förhindra bedrägerier. Inspelat den 7 september 2020 i Villa Sköntorp, Solna. Arrangör: Polisens nationella bedrägericenter.  

Bedrägerier är ett av de vanligaste brotten i Sverige. 2019 var ett av sex anmälda brott ett bedrägeri. Bedragare riktar inte sällan in sig på äldre människor. Hör starka berättelser från människor som drabbats av bedrägerier. Dessutom ger polisens bedrägeriexpert Lotta Mauritzson konkreta råd så att du stärks i din förmåga att stå emot försöken till brott. Inspelat den 7 september 2020 i Villa Sköntorp, Solna. Arrangör: Polisens nationella bedrägericenter.

För frågor och anmälan kontakta någon av oss:

Henrik Martinsson: henrik.martinsson@abf.se

Helena Jonasson: helena.jonasson@abf.se

Elisabeth Himmelsand: elisabeth.himmelsand@abf.se

 

Välkommen med din anmälan!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
719119
Startdatum
05 oktober 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:00–14:30
Antal lediga platser
12
Plats
ABF Värmland (Gräsdalen)
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD
Kontaktperson
Helena Jonasson
helena.jonasson@abf.se
Anmäl dig