Hoppa till huvudinnehåll

Föreställningen: DOM ANDRA.

En unik mix av berättande, musik & föreläsning

Dom andra är en unik mix av berättande, musik & föreläsning i ett samspel som skapar en föreställning vars huvudsakliga syfte är att ge en inblick i en ung mans liv. Med hjälp av självupplevda historier och livsberättelse tas publiken med på en oförglömlig resa som behandlar ämnen om allt ifrån utanförskap till integration, inkludering och olika samhällsutmaningar.


Dekan Izat föddes den 23 oktober 1991, i Norra Irak eller Södra Kurdistan som han och hans landsmän helst väljer att säga. Tidigt i hans liv blev grundlösheten ett faktum i och med ekonomiska svårigheter som ledde till att han och hans lilla familj ständigt var på flykt och flyttade många gånger till att han fyllde tio år. Slutstationen då blev mormors hus där Dekan, hans lillebror, föräldrar och mormor på de varma somrarna hade hustaket som sovplats.


Det är faktiskt på detta tak som föreställningen tar sin början. Det är nämligen på detta tak som Dekan ser sin pappa för sista gången, innan de återförenas i Sverige två år senare

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
716503
Startdatum
21 december 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:30–20:00
Antal lediga platser
167
Plats
Stadsbiblioteket Karlstad
65184 KARLSTAD
Pris
200 kr
Kontaktperson
Dekan Izat
dekan.izat@abf.se
Anmäl dig