Hoppa till huvudinnehåll

Maktutbildning 9-10 november

Maktutbildning

 

LOs Maktutbildning är en tvådagarsutbildning för dig som vill stärka din roll som förtroendevald och vässa dina kunskaper i organisering och samhällsfrågor. Med utbildningen i ryggen ska du kunna ta en aktiv del i de viktiga samtalen på arbetsplatsen utan att behöva vara insatt i alla frågor. LOs Maktutbildning ger dig kunskap i hur vi organiserar oss fackligt för att stärka vår makt på den egna arbetsplatsen samt hur vi kan påverka politiska beslut för en önskad samhällsutveckling.

Det kan handla om beslut i både stort och smått. Alltifrån arbetsskor eller gratis frukt på arbetsplatsen till förändring av busstider eller kvällsöppna förskolor. Vem kontaktar man och hur får vi mer makt i de frågor som är av intresse för oss på arbetsplatsen?

Under de två utbildningsdagarna kommer vi träna på att ta samtal, formulera och bemöta argument. Men också på att lyssna och ställa frågor för att föra ett samtal framåt.

Målgrupp: Förtroendevalda med uppdrag på arbetsplatsnivå som genomfört grundutbildning eller motsvarande kunskap.

Ekonomi: LO ersätter deltagarna med utbildningsarvode/förlorad förtjänst. Övriga kurskostnader och resor finansieras av LO.

Ansökan om ledighet: Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt att gå utbildningen. Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan kursstart.

Anmälan gör du till ditt fackförbund, klubb eller sektion som sedan vidarebefordrar detta till ABF Värmland via mejl till anmalan.varmland@abf.se  Kallelsen kommer sedan skickas via mejl, så tänk på att skriva din aktuella mejladress i anmälan till ditt fack. Just nu är det extra viktigt att din mejlaadress är korrekt då all kommunikation och utbildning kommer att ske via Teams om vi måste ställa om från fysisk utbildning till digital utbildning pga Covid-19.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
719676
Startdatum
09 november 2022
Veckodagar
Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
09:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
19
Medarrangör
LO Distriktet Örebro Värmland
Plats
ABF Karlstad (Gräsdalsgatan)
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD