Hoppa till huvudinnehåll

Vänner för livet

Anmäl dig till aktiviteter utifrån lust & förmåga.

Vänner för livet tar utgångspunkt i att social samvaro skyddar vår hälsa, ensamhet är en hög riskfaktor för psykisk och fysisk ohälsa. Möjligheter till ett aktivt deltagande i samhällslivet är viktigt för alla människor och att vara subjekt i sitt eget liv.

Vänner för livet är ett hälsofrämjande arvsfondsprojekt och mötesplats i uppstart som ska främja gemenskap mellan seniorer. 

Vänner för livet vänder sig till dig som är 63 år och uppåt, vi vänder oss till dig som närmar dig pensionen eller dig som är pensionerad oavsett ålder. Vänner för livet vänder sig till dig som är intresserade av hälsofrämjande aktiviteter både enskilt eller i grupp. Vad kan det då vara, kanske du tänker nu? 

Ja, det är det du som bestämmer. Det skulle kunna vara motion i någon form, diskussionsforum och fika, studiecirkel, matlagning, musik eller något helt annat. 

Vänner för livet vill tillsammans med dig planera och skapa meningsfulla och självutvecklande aktiviteter utifrån premissen lust och förmåga! 

Vänner för livet startar upp i Karlstad, Munkfors, Arvika, Kristinehamn, Säffle och Kil och vill att seniorer i kommunerna ska kunna påverka aktivitetsutbudet, planera för och delta i meningsfulla aktiviteter som skapas tillsammans med samarbetsorganisationer utifrån behov och intressen.

I Vänner för livet kan du vara både deltagare och frivillig eftersom vi tror på att ett utbyte bekantskap och vänskap uppstår i socialt samspel som bygger på ett jämlikt förhållningssätt samt ett givande och tagande. 

Vill du delta i projektet eller känner du någon som du tror kan vara intresserad? 

Läs gärna mer om projektet och hör av dig med frågor, du kan anmäla dig lite längre ner på sidan, fyll i dina kontaktuppgifter och skriv gärna i noteringen om du vet redan nu att du vill vara frivillig/volontär. Om du vill kan du skriva in vad du har för intressen.

Där den ofrivilliga ensamheten är som störst är det många som lider av depression som i värsta fall leder till att en del väljer att ta sitt liv. 

Vill du göra en insats för personer i ofrivillig ensamhet? 

 

Vill du läsa mer om projektet här: https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-varmlands-lan/abf-varmland/var-verksamhet/vanner-for-livet/

Vänner för livet kommer erbjuda digital verksamhet under våren i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner och hoppas på fysiska möten så snart det är möjligt.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
716033
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
198
Plats
ABF Värmland - Byggfackens Hus
Posthornsgatan 8 65632 KARLSTAD
Pris
Gratis
Anmäl dig