Hoppa till huvudinnehåll

Man - i ljuset av #metoo

I #Metoos vittnesmål mötte vi mannen vid sitt lågvattenmärke, när han agerade som sämst. Många män reagerade kraftigt: Inte jag, hävdade de. Inte alla män!

Det här är en kamratcirkel som du själv och dina vänner kan hålla i med hjälp av en rykande färsk studiehandledning som har kommit till boken
"Man – I ljuset av #metoo" av Calle Brunell.
Det är som en vanlig bokcirkel där ni kapitel för kapitel tar er igenom boken hemma och däremellan träffas och diskuterar det ni läst.

Handledningen riktar sig främst till män/killar som vill ta ett större ansvar för jämställdheten och reflektera kring sitt eget förhållande till mansnormer i skenet av #metoo-uppropen. Den fungerar som ett pedagogiskt stöd för grupper som vill läsa och föra samtal på bokens tema och innehåller samtalsfrågor och övningar som kan fungera som ett ramverk för en studiecirkel.

Handledningen innehåller också tips för cirkelledare kring hur man skapar trygga rum
för att prata om svåra saker och förslag på vidare läsning.

Antal träffar: Cirkeln är uppbyggd kring 6 träffar á 2 studietimmar.
Om ni efter de 6 träffarna skulle vilja fortsätta samtalet på något sätt finns det olika tips på vidare läsning och samtalsfrågor i bilaga 3 – material för vidare samtal och läsning, längst bak i studiehandledningen.

Kostnad: Boken "Man - i ljuset av #metoo" kostar ca 200:- och ABF kan ge viss rabatt på materialkostnaden.
Beroende på vilken lokal ni väljer att träffas i kan lokalkostnad tillkomma.

Cirkelstart: Cirkeln passar bäst för 4-8 personer 

Föreläsningsturné: ABF samarbetar med författaren och psykologen Calle Brunell genom en föreläsningsturné på ABF-avdelningar under våren. För ett kraftigt subventionerat pris går det att boka in en föreläsning med Calle om hans egen inre reflekterande resa efter #metoo. Perfekt att boka in som start för en ny studiecirkel eller grupp på temat maskulinitet och feminism!

 

Vill du starta en cirkel på ämnet eller är nyfiken på Calles föreläsning?
Kontakta ABF i Munkfors för mer information
munkfors@abf.se / 010 709 97 58

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
714128
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Munkfors
Torget 1 68430 MUNKFORS
Pris
Gratis