Hoppa till huvudinnehåll

Det kommunistiska manifestet

är en skrift utgiven 1848 i London av Karl Marx och Friedrich Engels på uppdrag av den internationella organisationen Kommunisternas Förbund. Skriften har haft mycket stor betydelse för arbetarrörelsens ideologiska utveckling.

Det kommunistiska manifestet är en av de mest inflytelserika skrifterna i den marxistiska idétraditionen. I manifestet lägger Karl Marx och Friedrich Engels pedagogiskt och agiterande fram både en analys av kapitalismens uppkomst och hur det ställer två klasser mot varandra: bourgeoisien och proletariatet.

Manifestet består förutom inledningen av fyra kapitel som behandlar ämnena Borgare & proletärer, Proletärer & kommunister, Socialistisk och kommunistisk litteratur och Kommunisternas ställning till de olika oppositionella partierna.


Det här är en kamratcirkel som du själv och dina vänner kan hålla i, utan att vara varken expert på ämnet eller van ledare. 
Det är som en vanlig bokcirkel där ni kapitel för kapitel tar er igenom boken hemma och däremellan träffas och diskuterar det ni läst.
2020 släppte ABF en ny studiehandledningen med tips och råd om hur du kan läsa  tillsammans med andra under tre eller fyra träffar.

Kostnad: Boken "Det Kommunistiska Manifestet" kostar ca 130:-
och ABF kan ge viss rabatt på materialkostnaden. Beroende på vilken lokal ni väljer att träffas i kan lokalkostnad tillkomma.

Kontakta ABF i Munkfors för mer information och hjälp att starta upp din cirkel!
munkfors@abf.se / 010 709 97 58

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
713953
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Munkfors
Torget 1 68430 MUNKFORS
Pris
Gratis