Hoppa till huvudinnehåll

Hemberedskap

Vid kris, krig eller katastrof är du själv skyldig att kunna tillgodose dina basbehov under sju dygn innan det är samhällets skyldighet att försöka hjälpa till. Klarar du det?

Det här är en kamratcirkel som du själv och dina vänner kan hålla i, utan att vara varken experter på ämnet eller vana ledare. Det är som en vanlig bokcirkel där ni kapitel för kapitel tar er igenom boken hemma och däremellan träffas och diskuterar det ni läst.

Tillsammans med Civilförsvarsförbundet har ABF tagit fram Boken Om Hemberedskap för att du på bästa sätt ska vara förberedd inför eventuella kriser som t.ex. långvarigt strömavbrott eller andra störningar i våra viktiga samhällsfunktioner.

Till boken finns en enkel och utförlig studiehandledning med förslag på diskussionsfrågor och praktiska uppgifter som hjälper er igenom alla träffar. 
Under fyra tillfällen går ni bl.a. igenom våra fem grundbehov, gör en sårbarhetsanalys för dig själv och det egna hemmet och diskuterar allt från vevradio, medicinhantering, brandsäkerhet, basvaror i skafferiet och VMA-tutet.Kursen passar bäst för 5 - 10 personer.
Samla din familj, dina vänner, grannar och bekanta - tillsammans är man stark!

Kontakta ABF i Munkfors för mer information och hjälp att starta upp din cirkel!
munkfors@abf.se / 010 709 97 58

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
713949
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
10
Plats
ABF Munkfors
Torget 1 68430 MUNKFORS
Pris
150 kr