Hoppa till huvudinnehåll

Förarintyg i båtnavigation/vattenskoter med examination - start 31 januari 2022

Vill du lära dig allt som gäller säkerhet, navigation och vilka regler som gäller vid framförande av fritidsbåt eller vattenskoter? Ta en kurs i förarintyg hos oss!

Gå en grundkurs i navigation med mål att bli examinerad och få ett förarintyg på dina nya kunskaper för båt eller vattenskoter.

Med förarintyget i handen visar det att du uppnått grundläggande kunskaper i att framföra fritidsbåt/vattenskoter inomskärs och i kustnära områden. I denna kurs får du bland annat lära dig att använda sk ”bestick”, läsa sjökort med tillhörande hjälpmedel, vilka lanternor din båt skall vara utrustad med, samt vilka ljudsignaler man kan få höra från andra båtar och vad de innebär.

Studiematerial
Studiematerialet vi kommer använda är författad av Jonas Ekblad och Börje Wallin. Kostnad för studie- och övningsbok, sjökort samt bestick är inklusive i kursavgiften. Har du studiematerial sedan tidigare meddela detta vid din anmälan eller kontakta vår administratör på ABF i Sundsvall.

Examination
Det finns även möjlighet att få examination utfärdad, vilket rekommenderas, då det även kommer gälla för vattenskoter. För vattenskoter måste det dock ske före 1 maj 2022! Kostnad och hur det går till informerar ledaren Ulf Sjöberg om. Se mer information om förarbevis för vattenskoter på NFBs webbsida.

Vi har idag (läs augusti 2021) möjlighet att ha 7 deltagare i respektive studiecirkel vilket gör att vi planerar att genomföra den i våra lokaler på Östra Långgatan 17 i Sundsvall. Studiecirkeln startar när antal deltagare uppnått miniantalet.

I våra lokaler finns plexiglasskärmar, handsprit och munskydd. Har du symtom på sjukdom stanna hemma!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
63944
Startdatum
31 januari 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Västernorrland Sundsvall
Östra Långgatan 17 85236 SUNDSVALL
Pris
2100 kr
Cirkelledare
Ulf Sjöberg
Anmäl dig som reserv