Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig dansa historiska danser från medeltid och renässans!


Lär dig dansa historiska danser från medeltid och renässans!

Ett annorlunda sätt att motionera, en annan vinkel på ett historieintresse eller ett sätt att komma närmare en svunnen tid!
Du lär dig medeltidens enklare danser, renässansens ståtliga och de livliga countrydanserna från slutet av 1500-talet där adeln visar sin bild av det glada livet på landet.

Vi börjar från början och går igenom de olika steg som förekommer i danserna, vett och etikett och dansens historia. Danserna innehåller mest enklare steg och arbete med fötterna, vissa danser innehåller hopp och språng, andra är väldigt stillsamma. Många danser följer samma grundstruktur och många steg känner du också igen i flera danser. De flesta danserna dansas på par i cirkel, fyrkant eller på rad.

Ledare: Emelie Hertzman har dansat historisk dans under flera år i många olika grupper, främst med fokus på renässansen.

10 träffar, 30 timmar
Anmäl dig och tala gärna om ifall du skulle vilja komma på en helgkurs, en kurs med träff en gång i veckan under en tid och om du i så fall skulle vara intresserad av en prova på gång. Anmälan ej bindande.

Övrig info:
Om startdatum saknas så startar vi vid tillräckligt antal deltagare.

Om du inte fått någon kallelse före 1:a mars (vårterminen) eller 1:a oktober (höstterminen) så blir det ingen cirkelstart, är du fortfarande intresserad så är du välkommen att anmäl dig på nytt till kommande termin.

Om du tillhör något LO-fack, PRO, SKPF eller en handikapporganisation, välj fakturabetalning och fyll i vilken organisation du är medlem i under fältet "Kommentar" för att vi skall kunna kontrollera eventuella rabatter.

Ring gärna 0221-183 50 för mer information!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
116720
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
8
Plats
ABF Engelbrektsskolan Arboga
Nygatan 41 73230 ARBOGA
Pris
750 kr
Cirkelledare
Emelie Hertzman
Anmäl dig