Hoppa till huvudinnehåll

Sy din egen historiska dräkt

Med ledarens hjälp hittar du en dräkt som är en lagom utmaning för dig att sy. Från vilken epok och samhällsklass du vill sy väljer du själv.


Drömmer du om att leva i en annan tid, tänker du att nästa medeltidsvecka då ska du också ha medeltida kläder, vill du gifta dig i din egen 1700-tals klänning eller vill du bara prova på att sy något annorlunda?

Då är det här kursen för dig. Vi träffas varannan vecka, och däremellan syr du hemma. Kursen är öppen både för dig som har god sömnadserfarenhet och för dig som inte har så mycket erfarenhet alls. Med ledarens hjälp hittar du en dräkt som är en lagom utmaning för dig att sy. Från vilken epok och samhällsklass du vill sy väljer du själv.

Litteratur att hämta kunskap och inspiration ur finns att tillgå inom de flesta tidsperioder, främst för medeltid och renässans.

Om ledaren: Emelie Hertzman har sytt historiska dräkter i över 10 år. Hon har läst Mode- och klädhistoria från forntid till 1900-tal på Göteborgs universitet och Dräkthistoria ur ett hantverksmässigt perspektiv på Uppsala universitet. Emelie syr dräkter som är historiskt korrekta enligt var forskningen står idag. Dock med några undantag, sömmar som inte syns sys på maskin och materialet ska vara så likt originalet som möjligt men inom vissa ekonomiska begränsningar.

Inför kursen: Det är en fördel om du vet vad du vill sy för dräkt innan kursen börjar. Ta gärna kontakt med ledaren så hjälper hon dig att hitta inspiration och fakta.
Kursen innefattar 10 tillfällen med träffar varannan vecka totalt 40 studietimmar.
OBS! Materialkostnad tillkommer.

Bra att veta

  • Saknas startdatum så startar vi vid tillräckligt antal deltagare (oftast 7 stycken).
  • Har du inte fått någon kallelse före 1:a mars (vårterminen) eller 1:a oktober (höstterminen) så blir det ingen cirkelstart den terminen men du står kvar som anmäld. Om du inte önskar stå kvar som anmäld, kontakta oss.
  • Om du är medlem i något LO-fack, kontrollera med din organisation om du har rätt till eventuella rabatter.
  • Är du medlem i PRO, SKPF eller en funktionshinderorganisation, meddela oss så erhåller du 30% rabatt mot uppvisande av medlemsbevis.

Ring eller skicka gärna e-post för mer information.

Telefon: 0221-183 50
E-post: info.v-v@abf.se


 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
127891
Startdatum
20 februari 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–21:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Engelbrektsskolan Arboga
Nygatan 41 73230 ARBOGA
Pris
1000 kr
Cirkelledare
Emelie Hertzman
Anmäl dig