Hoppa till huvudinnehåll

Stenletning för nybörjare, Fagersta

Gillar du kristaller och ädelstenar och vill veta hur man kan hitta det själv i Sverige eller brukar du komma hem från skog och stränder med fickorna fulla av fina stenar och skulle vilja lära dig vad det är för något?

Gillar du kristaller och ädelstenar och vill veta hur man kan hitta det själv i Sverige eller brukar du komma hem från skog och stränder med fickorna fulla av fina stenar och skulle vilja lära dig vad det är för något?

Tillsammans lär vi oss lite enkel, grundläggande geologi. Var olika stenar kommer från. Hur och var kristaller bildas. Vi gör även ett par exkursioner till några intressanta platser för att få lite praktisk känsla och erfarenhet av hur bergarter och fyndplatser kan se ut.

Det behövs inga särskilda förkunskaper i ämnet. Men man behöver kunna använda internet och gå i stenig skogsterräng.
Dator finns för lån i lokalen men ta gärna med egen dator eller surfplatta.

Mål för studiecirkeln:

  • Känna igen vanliga bergarter & mineral och enklare metoder för att identifiera
  • Använda många av de resurser publicerade på webben för att göra egna, spännande fynd
    Känna till vilka kristaller och ädelstenar som går hitta i Sverige
  • Känna till svenska lagar för fyndplatser och stensamlaretik
  • Känna igen tecken på kristallbildning i stenar.
  • Göra rent fynd och bli kurator för sin egen samling

Studiecirkeln kommer att hållas under 6 träffar, kvällstid. Startdatum och tider meddelas när minst 6 personer anmält sitt intresse. I kursen ingår utöver cirkelträffarna också 2 exkursioner.

Exkursioner sker på kvällar eller helger efter överenskommelse och ingår inte i deltagaravgiften. Avgift för deltagande i exkursionerna tillkommer och kommer att faktureras separat. Avgiften för en exkursion är inte fastställt men kommer att ligga mellan 250-350 kr per exkursion.

 

Med hänsyn till allergiker ber vi dig att under studiecirkeln undvika starka dofter samt nötter av alla slag.

Rabatt:


Vet du om att du som är medlem i ett fackförbund kan få rabatter på en studiecirkel hos ABF? Hör med just ditt fackförbund vad som gäller.

Är du medlem hos Hyresgästföreningen? Då har du 150:- rabatt på en studiecirkel hos ABF. Ange ditt medlemskap i din anmälan

Avanmälan
Din anmälan är bindande och du kan kostnadsfritt avanmäla dig upp till fem arbetsdagar före studiecirkelns start. Avanmäler du dig senare än fem arbetsdagar debiteras du halva avgiften. Avanmäler du dig samma dag som kursstarten eller senare debiteras du hela avgiften.

Avanmäler du dig på grund av varaktigt studiehinder så som sjukdom eller flytt från orten betalar du för de träffar du medverkat i samt en administrationsavgift på 100:-

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
166466
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
10
Plats
ABF Fagersta
Stationsvägen 12 73740 FAGERSTA
Pris
995 kr
Anmäl dig