Hoppa till huvudinnehåll

Utställning om Ferdinand Bobergs liv och verksamhet

Söndagar i juli, kl. 12-15: Fotografier av akvareller med motiv från den närbelägna miljön med gruvor och tillhörande utrustning, Bergslagsmotiv, byggnationer.

Kulturens Vänner i Kärrgruvan är en förening som förvärvat den gamla gruvfogdebostaden i Kärrgruvan, Linnégatan 33. Huset var barndomshem till den berömde arkitekten Ferdinand Boberg.

På söndagar i juli, kl 12-15,  kan du se föreningens utställning om Ferdinand Bobergs liv och verksamhet

Utställningen består av fotografier av akvareller med motiv från den närbelägna miljön med gruvor och tillhörande utrustning, Bergslagsmotiv, byggnationer.

Utställningsvärd finns på plats för introduktion och besvarande av frågor.

Passa på att samtidigt uppleva gruvsamhället Norberg och Kärrgruvan med promenadstigen Svinryggen som består av 18 vattenfyllda gruvhål, Polhemshjulet,  Södra Schaktet, Hästbäcksgruvan och allt det som är en del av ekomuseum Bergslagen.

Planera in en julisöndag i Norberg och upplev Norbergs charmiga centrum, Kärrgruvan och även Klackbergs gruvor. Du kan dessutom åka tåg till Kärrgruvan varje söndag 12/6-31/7

ENJ Engelsberg Norbergs Veteranjärnvägsförening erbjuder möjligheten att åka tåg från Västerås till Kärrgruvan. Läs mer om detta på deras hemsida https://www.enj.se/sommartrafik/

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
170652
Startdatum
10 juli 2022
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
12:00–15:00
Medarrangör
Kulturens Vänner i Kärrgruvan
Plats
Gruvfogdebostaden
Linnegatan 33 73850 NORBERG