Hoppa till huvudinnehåll

Egyptisk magdans medel - Redateknik

Orientalisk dans sägs vara den äldsta dansformen i världen, med rötter ända från faraonsk tid. Den ger en vacker hållning, mjukare kropp och är stärkande för både kropp och själ.

Den orientaliska musiken innehåller många spännande rytmer, och det finns många olika slags musik, exempelvis oriental, shaabi, baladi, tablasolo, saidi, pop med flera.

När man blivit lite mer avancerad kan man i vissa av danserna använda attribut som t.ex. slöja, käpp eller fingercymbaler. Vi jobbar med isolationsövningar, olika dansrörelser, kombinationer och en koreografi. Hela kroppen används i dansen, men med extra fokus på höftpartiet.

Kursen startar när den är fulltecknad och håller till på CuLTUREN i Västerås
Förkunskap: Du har dansat i minst två år.
Kurslängd: 6 tillfällen (ojämna veckor). 6 x 3 studietimmar = 18 tim

"Mahmoud Reda är den person som har betytt mest för den orientaliska dansens utveckling i och utanför Egypten. Han reste runt och studerade folkloredanser i olika delar av Egypten. Han inspirerades av det han såg och skapade sedan en särskild dansteknik som gjorde danserna mer scenanpassade och utnyttjade rummet. 1959 startade han den berömda Reda-truppen, som turnerat världen runt och uppträtt på de största teatrarna.

 

Så gott som alla dansare, både i magdans och folklore, använder mycket teknik och kombinationer som ursprungligen skapats av Mahmoud Reda. Att lära sig mer om hans teknik gör därför även att det blir enklare att kunna hänga med när man tar lektioner av egyptiska lärare."

Kursledare: Annelie Hultvi (läs mer på www.anneliehultvi.com ).

Allergi
Med hänsyn till allergiker ber vi dig att under studiecirkeln undvika starka dofter samt nötter av alla slag.

Rabatt
Vet du om att du som är medlem i ett fackförbund kan få rabatter på en studiecirkel hos ABF? Hör med just ditt fackförbund vad som gäller.

Är du medlem hos Hyresgästföreningen? Då har du 150:- rabatt på en studiecirkel hos ABF. Ange ditt medlemskap i din anmälan

Avanmälan
Din anmälan är bindande och du kan kostnadsfritt avanmäla dig upp till fem arbetsdagar före studiecirkelns start. Avanmäler du dig senare än fem arbetsdagar debiteras du halva avgiften. Avanmäler du dig samma dag som kursstarten eller senare debiteras du hela avgiften.

Avanmäler du dig på grund av varaktigt studiehinder så som sjukdom eller flytt från orten betalar du för de träffar du medverkat i samt en administrationsavgift på 100:-

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
166030
Startdatum
22 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
17:30–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
6
Plats
Kopparlundsgymnasiet
Sintervägen 6 72130 VÄSTERÅS
Pris
1750 kr
Cirkelledare
Annelie Hultvi
Anmäl dig