Hoppa till huvudinnehåll

Så läser du en årsredovisning!

Rusta dig själv inför din förenings årsmöte genom att delta i ABFs kostnadsfria snabbkurs i hur man läser och förstår en årsredovisning.

Föreningsdemokrati är fantastiskt! Medlemmarna själva eller genom ombud fattar besluten om vilka som ska styra föreningen och godkänner också den sittande styrelsens arbete under året som gått.

Det är viktiga beslut, men de ekonomiska termerna är inte relevanta för de flesta av oss i vår vardag. Sen sitter vi plötsligt där och ska vara med och fatta beslut utifrån ett underlag som vi inte riktigt har förståelse för. Vi är nog många som känner att vi vill veta mer, men drar oss för att ställa frågor; "Alla andra verkar ju tycka att det ser bra ut och säger JA, så jag gör också det."

Känner du igen dig i situationen? Då är den här kvällskursen något för dig! Med föreningsmänniskan Elisabeth Löf kommer du att få en pedagogisk genomgång av årsredovisning för ideell och ekonomisk förening. Du kommer också att få kunskap om vad man ska förvänta sig av innehållet i en verksamhetsberättelse och revisionsberättelse.

Kursen hålls samtidigt både på plats i Växhuset i Västerås och på distans via Teams. Ange i din anmälan i fältet för kommentarer om du vill vara med på plats eller distans. (antalet platser i Växhuset är begränsat).

Medlemmar ur ABF Västerås medlemsorganisationer/samverkansparter kommer att prioriteras om arrangemanget blir fullbokat. Ange gärna också i din anmälan vilken förening du är med i.

Sista anmälningsdatum är 23 januari

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
169664
Startdatum
27 januari 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
21
Plats
Distans
Anmäl dig