Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Tälja en Ölgås med Anja Sundberg

Kurs med Anja Sundberg 26 augusti kl. 10- 18 på Fengersfors Bruk. 

Tälj en ölgås med skärande verktyg i färskt trä. En ölgås är en skål med fågelform.

Under en lång och intensiv dag får du tälja en ölgås. En ölgås är ett festligt nummer i det gamla bondesamhället; i praktiken en skål ämnad att dricka ur eller lägga godsaker i. Fågelformen är till för att göra livet roligare. Den skapas i färskt trä med olika skärande verktyg: yxa, tjäckla, skölpar och knivar. Att urholka och forma ett trästycke är en grundläggande process, där en bit trä från skogen förvandlas till ett kärl. För att hinna med att göra en fågelskål under dagen behöver du grundläggande kunskaper i träbearbetning.

Kursledare är Anja Sundberg, unik i sin fantasifullhet och förmåga att utnyttja träbitars och vassa verktygs potential till form och munterhet. Hon är en van kursledare, bosatt i Vingåker.

Kursen är en del av Västarvets Hemslöjdskonsulenters satsning på Matslöjd och Slöjdmat, och hålls i samband med matfestivalen Glupsk på Dalsland på Fengersfors bruk. Den genomförs i samarbete med Mötesplats Steneby, Glupsk på Dalsland och ABF.

Kursen kostar 800 kr. Lunch köper du själv. Vid behov av boende, boka exempelvis på Villa Weidling eller Fröskog Bed & Breakfast.

För mer info: http://www.vastarvet.se/fagelskal eller mejla/ ring Jonatan Malm jonatan.p.malm@vgregion.se   tel: 076-1194695

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
222326
Startdatum
26 augusti 2018
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
10:00–18:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
5
Medarrangör
ABF FyrBoDal Bengtsfors
Plats
Not Quites
Fabriksvägen 2 66295 FENGERSFORS
Pris
800 kr
Cirkelledare
Anja Sundberg
Anmäl dig