Hoppa till huvudinnehåll

Argentinsk Tango - blandade nivåer

Denna kurs riktar sig till dig som känner att du vil komma igång och dansa tango igen

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt. På World Dance Company kan man även dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa hos oss har skaffat sig nya vänner för livet.

UPPLÄGG

Du ser fram emot att gå ut på praktikor och milongor och dansa och vill nu utveckla och fördjupa din repertoar. Vi lägger tonvikt på tango i nära omfamning och fördjupar oss i den nära abrazons möjligheter med figurer som passar för milongan. Vi kommer att jobba med olika teman vid varje kurstillfälle, teknik och kommunikation mellan dig och din danspartner. Vi utforskar tangons värld med olika varianter som till exempel ganchos, giros, sacadas, samt vals och milonga. Max antal platser är begränsat till 10 par.

FÖRKUNSKAPER

Du bör ha har minst två termins förkunskaper eller motsvarande.

ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Kursstart är preliminärt under vecka 37.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida. Här hittar ni också övrigt kursutbud av World Dance Company med reservation för ändringar.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
831501
Startdatum
14 september 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
19:30–21:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
16
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
2000 kr
Cirkelledare
Suzanna SöderströmMikael Dexlöv