Hoppa till huvudinnehåll

Argentinsk Tango - medel

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller alltifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet.

Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen. Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt. På World Dance Company kan man även dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa hos oss har skaffat sig nya vänner för livet.

UPPLÄGG

För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden, (caminatan) samt stil och hållning.

Vi rekommenderar dig gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

FÖRKUNSKAPER

Du har gått nybörjarkurs eller har motsvarande kunskaper.

ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Går du två danskurser eller fler får du 10% rabatt på vardera kurs.
  • Kursstart är onsdag den 14e september.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida. Här hittar ni också övrigt kursutbud av World Dance Company med reservation för ändringar.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
835421
Startdatum
14 september 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:15–18:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
8
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
2000 kr
Cirkelledare
Suzanna Söderström