Hoppa till huvudinnehåll

Argentinsk Tango avancerad

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt från stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen. Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt. På World Dance Company kan man även dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa hos oss har skaffat sig nya vänner för livet.

UPPLÄGG

Vi lägger tonvikt på tango i nära omfamning och fördjupar oss i den nära abrazons möjligheter med figurer som passar för milongan. Vi kommer att jobba med olika teman varje kurstillfälle och vi utforskar tangons värld med olika varianter som till exempel ganchos, giros, leker med att ta följaren ur sin balansaxel samt vals och milonga. Max antal platser är begränsat till 10 par.

FÖRKUNSKAPER

Denna kurs riktar sig till dig som har minst 4 terminers förkunskaper eller motsvarande. Du går regelbundet ut på praktikor och milongor och dansar och vill nu utveckla och fördjupa din repertoar.


ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Kursstart är i vecka 36.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida. Här hittar ni också övrigt kursutbud av World Dance Company med reservation för ändringar. 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
824925
Startdatum
02 september 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:15–18:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
30
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
2000 kr
Cirkelledare
Suzanna SöderströmLove Nilsson