Hoppa till huvudinnehåll

Argentinsk Tango nybörjare

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller alltifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet.

Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen. Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt. På World Dance Company kan man även dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa hos oss har skaffat sig nya vänner för livet.

UPPLÄGG

För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden, (caminatan) samt stil och hållning.

Vi rekommenderar dig gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

6 tillfällen med möjlighet att förlänga med 6 extra tillfällen.

FÖRKUNSKAPER

Du är nybörjare eller vill repetera grunderna.

Torsdag 27/1 kl. 19.15-20.30 gratis prova på - tillfälle

ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Går du två danskurser eller fler får du 10% rabatt på vardera kurs.
  • Kursstart är preliminärt under vecka 4.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida. Här hittar ni också övrigt kursutbud av World Dance Company med reservation för ändringar.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
833191
Startdatum
03 februari 2022
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
17:15–18:45
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
20
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
950 kr
Cirkelledare
Suzanna Söderström