Hoppa till huvudinnehåll

Argentinsk Tango nybörjare

Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tangopromenaden (caminatan), samt stil och hållning.

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen. Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt. På World Dance Company kan man även dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa hos oss har skaffat sig nya vänner för livet.

Förkunskaper

Du är nybörjare eller vill repetera grunderna.

Upplägg

Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tangopromenaden (caminatan), samt stil och hållning. Var beredd på att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet.


ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Kursstart är i vecka 5.
  • Går du två danskurser eller fler får du 10 % rabatt på de följande kurserna.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
808537
Startdatum
28 januari 2019
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
17:15–18:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
6
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
1830 kr
Cirkelledare
Suzanna SöderströmMikael Dexlöv