Hoppa till huvudinnehåll

Helgkurs - Filmskådespeleri

Vill du agera framför en kamera och få material till din showreel - då är detta kursen för dig!

En kurs från 18 år och uppåt. Vi kommer att arbeta med olika filmscener och använda dem som grund för att lära enkla men effektiva skådespelstekniker. 

 • Vi ser klipp från olika filmscener och lära oss analysera dem utifrån en skådespelares perspektiv. 
 • Du får lära dig olika metoder för att närma sig en roll och en text.
 • Vi kommer även att prata om hur du kan ta dig vidare efter kursen om din önskan är att fortsätta arbeta framför kameran. 
 • Allt material som filmas på kursen får deltagaren ta med sig till att använda i sin showreel.
 • Målet med kursen är att utveckla ditt skådespeleri och lära dig använda kameran som ett verktyg för att hitta nya sätt att agera på.

Upplägg

Innan kursen börjar kommer du att få ett mejl från ledaren Morten med sådant du ska läsa in. Vi kommer att börja med lätt uppvärmning och grundträning i att vara närvarande. Därefter analyserar vi olika filmscener och du får prova på att själv stå framför kameran. Slutligen tittar vi på det vi spelat in och du lär dig använda dina erfarenheter som verktyg till att utveckla skådespeleriet.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har lite scenvana och som vill komma vidare med att spela framför kameran. Att man har filmat innan är inget måste. 

Ledare

Morten Vang har jobbat professionellt med TV och film i Danmark i flera år. Morten examinerades som skådespelare från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg 2018. Morten har spelat med i Tv-serien "Vår tid är nu" säsong 3 i rollen som kommunisten John. "Amningsrummet" och filmen "Dag för dag". Förutom att Morten jobbar med TV och film är han anställd på Teater Halland och han kombinerar det med att hålla kurser i filmskådespeleri på bland annat Nordiska Folkhögskolan, Art College och Scenkonstakademin.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Kursledaren har med all utrustning som behövs. Ha gärna kläder du känner dig bekväm i.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
839980
Startdatum
09 december 2023
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
10:00–17:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
2050 kr
Anmäl dig