Hoppa till huvudinnehåll

Odissi nybörjare/fortsättare - vuxna och barn från 8 år

Odissi är en av Indiens graciösa danser. Genom ett brett ordförråd av handgester, positioner och ansiktsuttryck är Odissi genomsyrad av symbolik i sin abhinaya – dansskådespel.

Abhinaya i sin tur förstärker känslans upplevelse, tillsammans med mudra – händernas gester och kroppens formbarhet. Odissi är en av de 8 klassiska danserna från Indien. Den har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. I modern tid är Odissi en scenkonst praktiserad världen över. En syntes mellan den forna tempeldansen och samtidens lärda teoretiker. Rytmiska fotsteg och handgester kännetecknar dansen som vävs tillsammans med musiken. Odissi är bra som träning för dig som utövar Bollywood.

Kursavgiften för vuxna nybörjare/fortsättare är 2150 kronor, för barn från 8 år 1500 kronor. 

UPPLÄGG

Odissi för nybörjare består av inlärning av grundsteg som sker i etapper av, chouka ochtribanghi från 1-10 stegkombinationer. Träning för styrka och smidighet ingår samt förebyggande träning och uppvärmning av muskulatur och leder. Vi tränar stegsekvenser, kroppens böjningar, följsamhet och koreografin Namami, som är en berättande dans om elefantguden Ganesha.

FÖRKUNSKAPER

En kurs för nybörjare och fortsättare som dansat Odissi 1-2 terminer.

ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller på World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Går du två danskurser eller fler får du 5% rabatt på vardera kurs.
  • Kursstart är i vecka 34.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida. Här hittar ni också övrigt kursutbud av World Dance Company med reservation för ändringar. 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
830925
Startdatum
29 augusti 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
11:00–12:30
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
12
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
2150 kr
Cirkelledare
Anette Pooja Claesson