Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Persisk dans nybörjare/fortsättning

Persisk dans representerar ett arv från de tidigaste och största civilisationerna, där det poetiska språket uttrycks med exakt utförda steg och elegans. Den hämtar inspiration från persisk miniatyrmålning som illustrerar mytologier, poesi och litteratur.

Med sin spirituella bakgrund är Persisk dans en elegant dansform som behagfullt använder graciöst mjuka och vackra armar, händer och huvudrörelser. Dessa förstärks av rytmiska och jordnära fotarbeten. Hela kroppen skapar vågrörelser med en förskönad rörlig ryggrad. En viktig aspekt av Persisk dans är uttrycket "eshveh/naz" som innebär en slags charmig och oskyldig flörtighet.

UPPLÄGG

Kursen är både för nybörjare och för dig som dansat tidigare. Under kursen tränas grundteknik, stegkombinationer, uppövning av mjukhet och smidighet. Repetera och förankra kroppens rörelser, träna på händernas och handledernas olika former tillsammans med det rytmiska fotarbetet. Vi kommer också att göra en koreografi.

ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.

BRA ATT VETA

  • Kursstart är i vecka 37.
  • Går du två danskurser eller fler får du 10 % rabatt på de följande kurserna.
  • Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803753
Startdatum
09 september 2018
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
16:50–18:20
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
19
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8 41463 GÖTEBORG
Pris
2100 kr