Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Sommarkurs Afrikansk dans och djembetrummor 9-11 juli

Välkommen till en sommarkurs med rytmer från Västafrika! Rytmerna kommer från Togo, Ghana och Benin. Vi kommer både att dansa och lära oss spela på djembetrummor tillsammans. Det viktiga i den västafrikanska dansen är rytmen och dansglädjen, inga förkunskaper krävs!

Välkommen till en sommarkurs med rytmer från Västafrika! Rytmerna kommer från Togo, Ghana och Benin. Vi kommer både att dansa och lära oss spela på djembetrummor tillsammans. Det viktiga i den västafrikanska dansen är rytmen och dansglädjen, inga förkunskaper krävs! Vi lär oss några enkla koreografier och enkla rytmer på trummorna. Här ägnar vi oss åt ren dansglädje och blir härligt svettiga!

KURSENS INNEHÅLL

• Vi dansar både till levande trummor och till inspelad musik.
• Kom i träningskläder. Fötterna är barfota om man vill, eller i träningsskor.
• Vi kommer lära oss spela några enkla rytmer på djembetrummor, det finns en trumma till varje deltagare. Djembetrummor spelar man med händerna.
• Vi dansar halva passen och trummar halva.

UPPLÄGG

Måndag-onsdag 10.00-13.00. Kl. 10.00-11.30 dansar vi, kl. 11.45-13.00 trummar vi. Det finns omklädesrum på plats men bara en dusch.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Kursledare är Julien och Magda. Julien är dansare o musiker från Togo. Han har lång erfarenhet som danspedagog o han är ledare för gruppen Zondede i Togo och i Sverige. Julien lever dans och att alla ska lära sig är hans stora passion. Magda och Julien har dansat ihop sen 2012 och båda är med i gruppen Zondede.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Inget.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
803114
Startdatum
09 juli 2018
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag
Tidpunkt
10:00–13:00
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
2
Medarrangör
ABF Göteborg
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1350 kr
Cirkelledare
Magdalena Djenke
Anmäl dig